Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Na petem evropskem prvenstvu v krosmintonu (do letos speed badminton) je v članski ženski konkurenci presenetljivo slavila Danaja Knez, potem ko je v polfinalu premagala svojo trenerko, aktualno svetovno prvakinjo Jasmino Keber. Slednja je v paru z Matjažem Šušteršičem bron osvojila tudi v mešanih dvojicah. S šestimi kolajnami pa so se na mladinskem prvenstvu izkazali tudi mladi slovenski igralci in igralke.

 

Minuli konec tedna je v francoskem Brestu potekalo evropsko prvenstvo v krosmintonu, športni panogi, ki je bila do letos znana pod imenom speed badminton, še prej pa speedminton. Slovenska reprezentanca je nadaljevala tradicijo odličnih nastopov v ženski konkurenci, v osrednji vlogi pa je dvakratno svetovno in evropsko prvakinjo Jasmino Keber tokrat presenetljivo zamenjala Danaja Knez.

 

Nepričakovan uspeh Knezove

V ženski članski konkurenci je 18-letna Danaja Knez kot aktualna svetovna podprvakinja v kategoriji do 18 let v svojem prvem letu v članski konkurenci šokirala prav vse in popolnoma nepričakovano osvojila naslov evropske prvakinje. Knezova se je z dvema zmagama in enim porazom prebila iz skupine, nato pa uspešno napredovala do polfinala, v katerem se je srečala s svojo trenerko Jasmino Keber. Slednja je sicer na prvenstvo pripotovala brez enega samega poraza v letošnjem letu, a si je v četrtfinalnem dvoboju poškodovala gleženj. V izenačenem, atraktivnem dvoboju si je Knezova finale priigrala v tretjem nizu, Kebrova pa je z bronom zaradi nosečnosti že končala sezono. V finalu je nato Knezova še enkrat več prikazala izjemno igro. Proti Švedinji Rebecci Nielsen je od prve do zadnje točke nadzorovala potek dvoboja in prvi niz osvojila z rezultatom 16:9, drugi niz pa z rezultatom 16:14.

 

Hitri konec pri moških

V moški članski konkurenci sta tako Rok Hudoklin kot Matjaž Šušteršič obstala v skupini, naslov prvaka pa je prav tako izjemno presenetljivo osvojil mladi nemški igralec David Zimmermans.

 

Kebrova in Šušteršič tretja v mešanih dvojicah  

V mešanih dvojicah si je par Keber/Šušteršič po tesnem polfinalnem porazu proti svetovnima prvakoma Nielsen/Ekberg (ŠVE) priigral bronasto kolajno, medtem ko je par Knez/Hudoklin je izpadel v osmini finala.  

 

Izjemni nastopi v mladinskih kategorijah

Kot na vseh zadnjih večjih tekmovanjih, so mladi slovenski igralci in igralke tudi tokrat prikazali izjemne predstave. V kategoriji do 18 let je Lori Škerl postala evropska prvakinja, Rebeka Škerl je osvojila srebro, skupaj pa sta zmagali tudi turnir dvojic, v katerem sta bron osvojili Hana Zorec in Pika Rogelj. Slednja je osvojila tudi srebro v kategoriji do 12 let, v kateri je Žak Kolenc osvojil bron, v paru z Andražem Starino pa je osvojil tudi bron v kategoriji fantovskih dvojic.