Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

V mestu Fürstenfeldbruck na obrobju Münchna je ta vikend potekal najmočnejši letošnji turnir ICO Svetovne serije, na katerem sta slovenski igralki Jasmina Keber in Danaja Knez po ponesrečenem svetovnem prvenstvu dokazali, da spadata v sam krosmintonski vrh. Turnir je pripadel Kebrovi, v mešanih dvojicah pa sta zmagala Danaja Knez/Jaša Jovan.

Kot najvišje postavljeni igralki sta Slovenki brez večjih težav napredovali do polfinala, v katerem je Kebrova gladko opravila z Nemko Andreo Horn, Knezova pa je v treh napetih nizih premagala domačinko Anno Hubert. Finalni obračun je nato minil v znamenju atraktivne, hitre igre, v kateri je Kebrova s 16:5 in 16:10 odpravila Knezovo za svojo že 36. zmago na turnirjih ICO Svetovne serije.

V moški članski konkurenci je slovenske barve tokrat zastopal le aktualni svetovni prvak v kategoriji do 18 let Jaša Jovan, ki je še enkrat dokazal izjemen talent in po izjemno izenačenem dvoboju v treh nizih izpadel v osmini finala proti 8. igralcu sveta, domačinu Robinu Joopu. 

V mešanih dvojicah sta oba slovenska para odigrala odličen turnir, v slovenskem finalnem obračunu pa je prevladala mladost - Lori Škerl (ki je brez večjih težav osvojila tudi kategorijo deklet do 18 let) in Jaša Jovan s 16:14, 11:16 in 16:13 premagala Jasmino Keber in Matjaža Šušteršiča.

V veteranski kategoriji nad 40 let je Alen Baumkirher izpadel v četrtfinalu, Silvo Vidmar v osmini finala, Matjaž Šušteršič pa se ni prebil iz skupinskega dela tekmovanja.