Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Drugi letošnji turnir ISBO Svetovne serije, ISBO Speedminton® Hungarian Open 2014, je minil v znamenju izredno močne članske konkurence in dokaj povprečnih slovenskih nastopov.

V ženski članski konkurenci je Jasmina Keber (SBK Radeče) odigrala odličen turnir in v finalnem dvoboju popolnoma uničila najboljšo domačo igralko Agnes Darnyik. V moški članski konkurenci se je turnirja udeležilo 8 od TOP10 igralcev svetovne jakostne lestvice, manjkala sta le naša igralca Robi Titovšek in Samo Lipušček. V takšnih razmerah od preostanka slovenske ekipe ni bilo pričakovati presežka – iz skupinskega dela se je prebil le Matjaž Šušteršič, ki je nato izpadel v 1/8 finala.

Mladinski turnir, ki je potekal ob robu glavnega turnirja, so zaznamovali solidni rezultati slovenskih igralk in igralcev, ki pa niso uspeli stopiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. V kategoriji do 18 let je Danaja Knez (SBK Radeče) osvojila 2. mesto, medtem ko je Jaša Jovan (ŠD Speed Trbovlje) tekmovanje končal na 3. mestu. V kategoriji do 14 let je svetovna prvakinja Rebeka Škerl tokrat osvojila 2. mesto, Gabi Droždan in Lori Škerl (vse SBK Radeče) pa sta si razdelili 3. mesto. V kategoriji do 12 let je Jan Pirc osvojil 2., Tilen Knez (oba SBK Radeče) pa 3. mesto, v mladinskih ženskih dvojicah pa sta si para Knez/Škerl R. in Droždan/Škerl L. razdelila 3. mesto.