Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Tretji letošnji turnir ISBO Svetovne serije, ISBO Speedminton® Slovak Open 2014, je ta vikend potekal v slovaški Trnavi. Jasmina Keber (SBK Radeče) si je na njem s finalno zmago proti domačinki Barbori Syč-Krivanovi priigrala svojo jubilejno 20. zmago na turnirjih najvišje kategorije, s 3. mestom pa je prijetno presenetila tudi njena klubska soigralka Nina Lipušček.

V moški članski konkurenci sta se najboljša slovenska igralca Samo Lipušček (ŠRD Goodminton Ljubljana) in Robi Titovšek (SBK Radeče) pomerila že v polfinalu; boljši je bil tokrat Titovšek, ki pa v finalu nato ni zmogel presenetiti bivšega svetovnega prvaka Šveda Hjalmarsona. Lipušček in Titovšek sta izgubila tudi finalni dvoboj dvojic proti Ukrajincu Mandryku in Slovaku Ščavnickemu.

V mladinski konkurenci je z zmago v kategoriji do 18 let ponovno navdušila Danaja Knez (SBK Radeče), ki je v paru s klubsko soigralko Rebeko Škerl zmagala tudi v kategoriji mladinskih ženskih dvojic. V kategoriji do 14 let so igralke SBK Radeče Rebeka Škerl, Lori Škerl in Gabi Droždan osvojile 2. in dve 3. mesti, na stopničkah pa sta s tretjim mestom v kategoriji mladinskih moških dvojic končala tudi Jaša Jovan (ŠD Speed Trbovlje) in Rok Hudoklin (SBK Radeče).