Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Po izpuščenih turnirjih ISBO Svetovne serije v Franciji in Nemčiji je del slovenske reprezentance minuli vikend uspešno nastopil na turnirju ISBO Svetovne serije v nizozemskem Amstelveenu. Svetovna prvakinja Jasmina Keber je na svoj račun vpisala še tretjo letošnjo zmago, Robi Titovšek pa je še drugič letos klonil v finalnem dvoboju, tokrat proti Nemcu Klossu.

V odsotnosti večine najhujših tekmic je prva igralka svetovne jakostne lestvice Jasmina Keber suvereno opravila z nasprotnicami in ponovila lansko zmago na največjem nizozemskem turnirju. Izjemno napadalni igri slovenske šampionke ni bila dorasla niti finalna nasprotnica, tretja nosilka Susanne Weckop iz Nemčije, ki je v prvem nizu osvojila pičle tri točke, v drugem pa povedla s 6:2, a nato ostala na zgolj sedmih osvojenih točkah.

Medtem ko je Kebrova upravičila vlogo prve nosilke, pa je prvemu nosilcu turnirja Robiju Titovšku tako kot lani spodletelo prav v zaključnem dvoboju turnirja. Radečan, ki se je cel zadnji mesec ukvarjal s poškodbo mečne mišice in se za nastop odločil šele tik pred turnirjem, v finalu proti tretjemu nosilcu Nemcu Sebastianu Klossu ni našel pravih občutkov in ob velikih nihanjih v igri odlično odigral zgolj drugi niz, kar pa ni zadoščalo za skupno zmago proti razpoloženemu nemškemu igralcu.

Na turnirju je slovenske barve zastopal še Matjaž Šušteršič, ki je z uvrstitvijo v četrtfinale tako kot Kebrova in Titovšek ponovil svoj lanski rezultat. Uspešen slovenski vikend na Nizozemskem je z zmago na turnirju mešanih dvojic zaključil par Keber/Šušteršič.