Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Po lanski zmagi na zaključnem turnirju ISBO Pokala narodov je slovenska speed badminton reprezentanca letos osvojila tretje mesto. Zmagali so Švedi.

Slovenska reprezentanca je obrambo lanskega naslova, osvojenega v portugalskem Guimaraesu, uspešno pričela z zmago na aprilskem regionalnem turnirju, prek katerega se je tako kot reprezentance Nemčije, Latvije, Švedske, Nizozemske in Madžarske kvalificirala na zaključni turnir, ki je ta vikend potekal v Budimpešti.

Upanje na obrambo naslova pa je v veliki meri splahnelo že pred začetkom turnirja, ko je zaradi poškodbe nastop odpovedal prvi slovenski igralec Samo Lipušček, tako da je bil primoran na mesto prvega igralca ob bok Robiju Titovšku in Jasmini Keber v zadnjem trenutku vskočiti rezervni igralec Matjaž Šušteršič. Sloveniji je zaradi lanske zmage sicer pripadlo mesto 1. nosilke in posledično neposredno mesto v polfinalu, v katerem pa je naletela na izjemno močno švedsko ekipo, ki je v četrtfinalu brez izgubljenega dvoboja premagala Latvijo. Spopad je otvoril dvoboj Šušteršiča s svetovnim podprvakom Melkerjem Ekbergom, v katerem je slovenski igralec presenetljivo osvojil niz, a vseeno izgubil. Titovšek je nato odlično odigral proti štirikratnemu evropskemu prvaku Peru Hjalmarsonu, a vseeno oba niza tesno izgubil, tako da je Slovenija po odigranih dveh od šestih dvobojev že zaostajala z 0:2. Upanje je v slovenski tabor vrnila svetovna in evropska prvakinja Jasmina Keber, ki je najprej v posamičnem dvoboju gladko ugnala Rebecco Nielsen, nato pa v paru s Titovškom še par Ekberg/Nielsen. Po štirih dvobojih je bil rezultat poravnan na 2:2, za mesto v finalu pa bi zaradi boljšega razmerja v nizih zadoščala še ena zmaga brez izgubljenega niza. Par Šušteršič/Keber se je temu močno približal, saj je bil v dvoboju proti Hjalmarsonu in Nielsnovi od zmage brez izgubljenega niza in finala oddaljen le še pet točk, a je sledilo nekaj nepotrebnih napak, izgubljen niz in tudi dvoboj. Za napredovanje bi tako v zadnjem dvoboju Šušteršič moral premagati Hjalmarsona, a je Šved upravičil vlogo favorita in s končnih 4:2 popeljal svojo ekipo v finale, v katerem so Švedi prav tako s 4:2 ugnali še Nemce in prvič osvojili ISBO Pokal narodov. Slovenija je tako skupaj z Madžarsko tekmovanje po lanski zmagi letos končala na tretjem mestu.

ISBO Nations Cup FT 2014 final report.pdf