Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Letošnji zaključni turnir tekmovanja ICO Nations Cup je potekal v češkem Brnu, slovenska reprezentanca v postavi Samo Lipušček, Danaja Knez in Robi Titovšek, ter Lori Škerl in Matjaž Šušteršič v vlogi rezerv, pa je osvojila končno tretje mesto.

 

Slovenska reprezentanca s Samom Lipuščkom v vlogi prvega igralca in brez svetovne prvakinje Jasmine Keber, ki pričakuje prvega otroka, je branjenje lanskega naslova, osvojenega v Eragnyju pri Parizu, pričela s suverenima zmagama v skupinskem delu proti Hrvaški (5:1) in Latviji (6:0). V drugi skupini je favorizirana Nemčija presenetljivo izgubila proti Poljski (2:4) in tako zasedla drugo mesto v skupini.

 

Poljska si je za nagrado priigrala polfinale proti Hrvaški, ki ga je tudi gladko dobila (5:1), Slovenija pa je morala v polfinalni boj z izredno močno Nemčijo. Kot že večkrat doslej, so tudi v tem »finalu pred finalom« tokrat odločale malenkosti. Medtem ko je izvrstni Lipušček dobil oba posamična dvoboja proti Robinu Joopu in evropskemu podprvaku Sönkeju Kaatzu ter tudi dvoboj mešanih dvojic, sta Knezova in Titovšek izgubila vsak svoj posamični dvoboj proti Ottrembki in Kaatzu, pa tudi dvoboj mešanih dvojic. Obračun se je tako končal z rezultatom 3:3, v finale pa so srečno napredovali Nemci, ki so osvojili en niz več (6:7) in se tako končno maščevali za finalna poraza proti Sloveniji v letih 2013 in 2015.

 

V finalu se je Nemčija več kot uspešno maščevala Poljski, saj Poljaki v vseh šestih dvobojih skupaj niso osvojili niti niza, kaj šele dvoboja (6:0).

 

Končni vrstni red zaključnega turnirja ICO Nations Cup 2016:

1. Nemčija

2. Poljska

3. Slovenija

3. Hrvaška

5. Latvija

5. Češka

 

Foto: KMZS in Superspeed Brno