Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Prvi letošnji turnir ICO Svetovne serije je ob rekordni udeležbi potekal minuli vikend v dvorani Tri lilije v Laškem. Med ženskami je slavila Nemka Anna Hubert, pri moških pa Šved Melker Ekberg. Slovenske igralke in igralci so znova dokazali svojo kvaliteto, zmanjkala pa je pika i.

V ženski konkurenci sta ob odsotnosti prve igralke sveta Jasmine Keber, ki se še vrača po porodu, slovenske barve odlično branili aktualna evropska prvakinja Danaja Knez in mladinka Rebeka Škerl. Obe ste tekmovanje končali na najnižji stopnički zmagovalnega odra, v polfinalu. V finalu je nato Nemka Anna Hubert premagala Latvijko Santo Paegle.

V izjemno močni moški konkurenci je Samo Lipušček še enkrat več dokazal izjemno kvaliteto. Po več težkih dvobojih je napredoval vse do finala s Švedom Melkerjem Ekbergom, v katerem je povedel, a nato na žalost domačih navijačev izgubil v treh nizih (16:10, 13:16, 8:16).

V mešanih dvojicah je slavil par Danaja Knez/David Zimmermans, v moških pa nemški par Sönke Kaatz/Robin Joop.

Omeniti velja še odlične nastope na mladinskem delu turnirja, na katerem je Jaša Jovan slavil v kategoriji fantov do 18 let, Lori Škerl v kategoriji deklet do 18 let, Tilen Knez v kategoriji fantov do 14 let, Lana Glavač pa v kategoriji deklet do 12 let.