Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Četrto svetovno prvenstvo v krosmintonu je konec junija gostila poljska prestolnica Varšava. Slovenska reprezentanca je prvič ostala brez kolajn v posamičnih članskih kategorijah, tolažilni bron sta osvojila Jasmina Keber in Matjaž Šušteršič v mešanih dvojicah. Mladinsko prvenstvo je minilo v znamenju odličnih nastopov slovenskega podmladka.

Medtem ko Slovenija letos prvič ni imela predstavnika v moški članski konkurenci, sta v ženski konkurenci Danaja Knez in Jasmina Keber, ki se še vrača po porodu, spadali v ožji krog favoritinj. Po odlično odigranem skupinskem delu je Knezova izpadala v osmini finala proti najboljši domači igralki Marti Soltys, branilka naslova Kebrova pa je izgubila v četrtfinalu proti Nemki Janet Köhler, s katero je sicer že dvakrat igrala v finalih svetovnih prvenstev. Svetovna prvakinja je postala Madžarka Agnes Darnyik, ki je v finalu presenetljivo premagala Köhlerjevo.

V mešanih dvojicah sta Kebrova in Šušteršič v polfinalu tesno izgubila proti slovaškemu paru Ščavnicky/Lukačova in tako osvojila bronasto kolajno. Danaja Knez in Jaša Jova sta izpadla v četrtfinalu.

Da je prihodnost slovenskega moškega krosmintona svetla, sta na mladinskem delu prvenstva dokazala predvsem Jaša Jovan in Tilen Knez. Jaša je z odličnimi igrami osvojil naslov svetovnega prvaka v kategoriji fantov do 18 let, Tilen pa je osvojil naslov svetovnega prvaka v kategoriji do 14 let. Zlato sta osvojili tudi Lori in Rebeka Škerl v dekliških dvojicah, v kategoriji do 18 let pa je Lori osvojila srebro, Rebeka pa bron. V kategoriji deklet do 14 let sta Hana Zorec in Pika Rogelj osvojili bron. V kategoriji deklet do 12 let je Lana Glavač osvojila srebro, Ana Marija Vintar pa bron, v tej isti kategoriji med fanti pa je Žak Kolenc osvojil bron.