Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Na turnirju ICO Svetovne serije za 500 točk v srbskem Somborju so tokrat dominirale slovenske igralke, saj so kar tri tekmovanje končale na stopničkah, v finalu pa je Jasmina Keber premagala svojo varovanko Lori Škerl. Oba moška predstavnika se nista prebila iz skupine.

V ženski konkurenci smo pričakovali spopad slovenske trojice s svetovno prvakinjo Agnes Darnyik, a se je Madžarka po dveh porazih v skupini zaradi poškodbe hrbta predala. V finalu smo bili tako priče izjemno agresivnemu spopadu med bivšo svetovno prvakinjo Jasmino Keber in njeno varovanko, 16-letno mladinko Lori Škerl. Kebrova je dvoboj dobila z rezultatom 16:12, 16:11, Škerlova pa je še enkrat več dokazala izjemen potencial, ki jo že sedaj uvršča v širši vrh ženskega krosmintona. Na tretjem mestu je tekmovanje končala njena sestra Rebeka Škerl.

V moškem delu tekmovanja se tako Jaša Jovan kot Rok Hudoklin nista prebila iz skupine, v mešanih dvojicah pa sta Jasmina Keber in Matjaž Šušteršič po porazu v finalu proti hrvaški dvojici Barković/Kučina osvojila končno 2. mesto.

Matjaž Šušteršič je v kategoriji nad 40 let končal na 3. mestu, Tilen Knez pa je v kategoriji do 18 let po 2 zmagah in 1 porazu nesrečno obstal v skupini.