Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

 

Slovenska ženska krosmintonska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti upravičila visoka pričakovanja s finalom, ki je minil popolnoma v slovenskih barvah. 

Slovenski tris igralk je v svojih skupinah nastopil suvereno in si priigral odlična izhodišča za zaključne boje. Presenetila je predvsem rekonvalescentka po dolgotrajni poškodbi hrbta Jasmina Keber z zmago nad vodilno igralko svetovne lestvice, Poljakinjo Marto Urbanik, katero je nato v osmini finala izločila Lori Škerl. Slednja bi z dobrimi 17-imi leti starosti lahko nastopila tudi še na mladinskem delu turnirja, a je z izjemnimi rezultati v zadnjem letu postala morda celo prva favoritinja svetovnega prvenstva. Slovenske igralke so suvereno odigrale tudi prvi del tekem na izpadanje, vse do četrtfinala, v katerem je proti Nemki Anni Hubert izpadla Danaja Knez, Škerlova se je v dveh podaljšanih igrah komaj rešila proti Japonki Abe, Kebrova pa je ponovno začutila bolečine v hrbtu in v solzah mukoma premagala Latvijko Paegle. Radečanka je nato v polfinalu še enkrat stisnila zobe in s taktično igro premagala Hubertovo, Škerlova pa je za zmago proti evropski prvakinji Čehinji Eliški Andrlovi ubranila tudi dve zaključni žogici.

Finalni obračun najboljših slovenskih igralk je minil v znamenju močnih izmenjav igralk, znanih po izredno agresivni igri. Podoben slog igre obeh Slovenk ne preseneča, saj Škerlova že od svojega 10. leta dalje trenira prav pod vodstvom Kebrove, ki je prvi niz po sicer slabem začetku dobila z bolj zanesljivo igro z rezultatom 16:9. V drugem nizu sta se Slovenki izmenjevali v vodstvu, na koncu pa so prevladale izkušnje Kebrove, ki si je manjšo prednost priigrala v zaključku niza, katerega je za svoj tretji naslov svetovne prvakinje osvojila z rezultatom 16:13.

Škerlova je naslovu svetovne podprvakinje dodala še naslov svetovne prvakinje v ženskih dvojicah, v katerih je v paru z Danajo Knez v finalu premagali Nemki Anjo Rolfes in Andreo Horn.

V moškem delu turnirja sta slovenske barve zastopala Jaša Jovan in Rok Hudoklin. Medtem ko je slednji nesrečno izpadel že v skupinskem delu tekmovanja, je Jovan z odlično igro napredoval vse do osmine finala, v kateri je nato moral položiti lopar pred odličnim Poljakom Marcinom Ociepo.

V mladinskem delu turnirja so slovenske igralke in igralci osvojili 5 bronastih kolajn – Žak Kolenc v kategoriji dečkov do 14 let, Ana Marija Vintar v kategoriji deklet do 14 let, Tija Bervar in Eva Župevc v kategoriji deklet do 12 let, ter par Pika Rogelj/Hana Zorec v kategoriji dekliških dvojic.

 

 

MOŠKI

 

Finale:         Per Hjalmarson (ŠVE/8) : Mihailo Mandryk (UKR/5) 16:10, 16:6

 

 

ŽENSKE

 

Finale:         Jasmina Keber (SLO/16) : Lori Škerl (SLO/2) 16:9, 16:13

 

Polfinale:    Jasmina Keber (SLO/16) : Anna Hubert (NEM/4) 16:8, 16:14

 

                    Lori Škerl (SLO/2) : Eliška Andrlova (ČEŠ/3) 16:13, 14:16, 19:17